fotogalerij

titelafbeelding titelafbeelding

Agendaitem


  01.07.2020 UPDATE 8 juni 2020: 13/03/2020 tot ???: Tangolessen & Coronavirus

UPDATE maandag 8 juni 2020: 

Ondertussen hebben we het hele weekend de toestand bestudeerd en allerlei mogelijke scenario's uitgewerkt en zo veel mogelijk in overleg geweest met officiële instanties. (weekend...)


Door de Franstalige dansfederatie werd bevestigd dat koppeldansen terug mogelijk zouden kunnen zijn met inachtneming van de nodige maatregelen en beperkingen.

Door de Nederlandstalige dansfederatie werd aangeraden om nog geduld uit te oefenen tot wanneer de GEES en de federale overheid de nodige protocollen voor de heropstart zou goedkeuren en vrijgeven. (die trouwens al weken geleden werden opgemaakt en ingediend!)

Op de website cultuur van de Vlaamse overheid vinden we:
"Risicogroepen: Er wordt hard gewerkt aan een charter en duidelijke aanbevelingen voor de grote groep 65+ in onze samenleving. Ook in de cultuursector is dat een actieve doelgroep van begeleiders en deelnemers, die net zoals iedereen staan te poppelen om de draad terug op te nemen. We vragen echter nog even geduld uit te oefenen, en te wachten tot er algemene instructies zijn, vooraleer ook voor deze doelgroep alles terug open te stellen. Hetzelfde geldt voor alle andere risicogroepen die ook in de algemene pandemie werden benoemd.
Risicosituaties: Ook als de context van de werking of activiteit risicogevoelig is, vragen we nog even te wachten met de heropstart tot er specifieke richtlijnen zijn. Dat kan bijv. gaan over te kleine (binnen)ruimtes waarin de afstand tussen personen niet kan gerespecteerd worden (bijv. kleine repetitieruimte) of als je de nodige hygiënemaatregelen niet kan waarborgen. Daarnaast zijn er ook een aantal heel specifieke culturele activiteiten die een verhoogd risico inhouden en die we voorlopig nog afraden, tot er duidelijke en specifieke richtlijnen zijn:(koor)zang en alles wat leidt tot luid spreken of roepenalles waar blaasinstrumenten bij betrokken zijn, alle activiteiten waar ‘fysiek contact’ bij nodig is (bepaalde vormen van dans, toneel, …)."


Wat betreft onze zalen en locaties:  Momenteel krijgen deze nog geen "GO" van hun respectievelijke controle-organen omdat ze bv nog niemand mogen toelaten die niet esentieel is voor de werking van de school. (lagere school, middelbaar, etc)

Net als jullie moeten ook wij alle nieuws vernemen via de media en zelf constant op zoek gaan naar details alvorens iets te kunnen uitwerken of concrete plannen en een protocol te kunnen opstellen.

Ook wij zijn in deze hele situatie met handen en voeten gebonden en willen niets liever dan zo snel mogelijk een veilige oplossing te kunnen uitwerken en aanbieden, zowel naar de toekomst toe als naar een oplossing ter compensatie van de lockdown.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van alle nieuws...


Hoopvol in een terug persoonlijkere en warmere toekomst 
met hopelijk veel mooie tangomomenten
en een samenhorigheid die Toxic Tango
al 20 jaar kenmerkt.


Het hele Toxic-Tango-Team
www.toxictango.com
X» agendaoverzicht

Met dank aan :

logo Made For You logo Ritmik logo 30cc logo Uit In Leuven logo Louis Widmer logo concrete-websolutions logo e-visible cliniclowns logo logo El Rumbo logo Melixander logo Bed & Breakfast Daniels logo Fotografie Koen Hillewaert logo Another dimension of an idea logo sweet art logo Huis van de Toekomst logo Kringwinkel