fotogalerij

titelafbeelding titelafbeelding

Nieuwsitem


  30.01.2011 Streekkrant: 10 jaar Buenos Aires @ Leuven

Toxic Tango, het Leuvense synoniem voor Argentijnse tango, drukte de laatste tien jaar een stevige stempel op het (inter)nationale succes ervan en wordt zelfs erkend door de Argentijnse overheid als belangrijk voor de verdeling en promotie van de Argentijnse cultuur en erfgoed.
Op hun palmares staan ondertussen lessen, workshops, stages en festivals in binnen- en buitenland. Zij verzorgden optredens met dansshows in de meest gerenommeerde theaterzalen waaronder BOZAR, NTG, Capitole, Vlaamse Opera, Stadsschouwburg Leuven, etc. en werkten mee aan talloze TV-programma’s waaronder thuis, Familie, Dans Mondial, Vlaanderen Vakantieland, Sterren op de dansvloer, Volt, etc. Ook in de internationale filmwereld zijn zij geen onbekenden meer door hun medewerking aan films zoals “Après moi” van de Franse regisseur Stephane Giusti en de Belgische “Tanghi Argentini” waar zij tekenden voor de choreografie en de dans en die met meer dan 38 internationale awards uitgroeide tot de meest gelauwerde film in de Belgische filmgeschiedenis. (Zij dansten zelfs op the red carpet van de Oscar uitreiking in Hollywood ter gelegenheid van de nominatie van deze laatste.) Momenteel zijn zij te zien in de nieuwe tangolounge videoclip van “Tango without Salt” van de Zweedse platenproducent Eddie Silverton. (bekend van o.a. Phunctional Loungin en albums zoals Cafe Del Mar, Serve Chilled (Hed kandi), Ministry Of Sound en vele anderen)

Dit jaar viert deze vereniging haar tienjarig bestaan en dat zal iedereen geweten hebben want i.p.v. één feest te houden maken zij er een heus feestjaar van met talloze festiviteiten, events, lessen, workshops en zelfs een heuse tangocruise langs de Griekse eilanden. Zo ging hun nieuwste theaterproductie “TRES tangos para un loco” onlangs in première in Tanger ter gelegenheid van de internationale viering van het tweehonderdjarig bestaan van Argentinië, brengen zij heuse tangowereldsterren zoals Roberto Reis naar België en organiseren zij maandelijks speciale themanamiddagen in de Leuvense Wijnpers.

Het succes van hun vereniging verklaren Callan Correo en Chantal Lathuy, oprichters en drijvende kracht achter dit stukje Buenos Aires in België, doordat zij steeds proberen om net iets meer aan te bieden dan louter danslessen. Bij alles wat zij organiseren neemt de Argentijnse cultuur en geschiedenis een belangrijke plaats in en dit wordt duidelijk gesmaakt door een steeds groeiend publiek van alle leeftijden en nationaliteiten. Toxic Tango voert je letterlijk mee naar een wereld van passie en sensualiteit, waar hoffelijkheid, elegantie, klasse en verleiding nog woorden zijn met een diepe ziel. En zoals zij zelf steeds zeggen “Als je kan stappen, kan je de Argentijnse Tango leren. Maar OPGEPAST... want Tango kan je leven ingrijpend veranderen...”

www.TOXICTANGO.com» nieuwsoverzicht

Met dank aan :

logo Made For You logo Ritmik logo 30cc logo Uit In Leuven logo Louis Widmer logo concrete-websolutions logo e-visible cliniclowns logo logo El Rumbo logo Melixander logo Bed & Breakfast Daniels logo Fotografie Koen Hillewaert logo Another dimension of an idea logo sweet art logo Huis van de Toekomst logo Kringwinkel