fotogalerij

titelafbeelding titelafbeelding

Nieuwsitem


  01.01.2020 TOXIC-TANGO-FILOSOFIE... Over TangoNIVEAU's en 'WAUW-dansers'

Vaak krijgen we de vraag waarom Tangodansers nu eigenlijk les zouden moeten volgen bij ons? Met andere woorden wat wij hun kunnen aanbieden of bijdragen in hun groei als danser...

Mooie vraag en vooral een vraag die een behoorlijk antwoord verdient...

Het is altijd de bedoeling geweest van Chantal (Lathuy) en mij (Callan Correo) om met Toxic Tango de opleiding te kunnen aanbieden waar we zelf altijd van droomden, maar helaas nooit hebben gevonden... Een opleiding op langere termijn waarbij kennis, ervaring en inzicht onbeperkt gedeeld worden vanuit de behoefte om elke leerling te laten groeien met net datgene wat hij of zij op dat moment nodig heeft. (wat vaak niet hetzelfde is dan wat de leerling verwacht of wil op dat moment ;-) )

Uit deze behoefte is ook 20 jaar geleden Toxic Tango als Tangoschool ontstaan en gegroeid.  Doorheen de jaren hebben we het geluk gehad om deze filosofie en de eruit voortgekomen pedagogie te kunnen delen met leerlingen in binnen- en buitenland. Uit deze behoefte naar een individuelere aanpak op het niveau van de danser in kwestie, ontwikkelden we onze workshops en lessen waarbij we verschillende leerlingenniveau's binnen één les konden incorporeren zonder in te boeten in de voldoening die elke individuele danser kon vinden in een les.

Met het verstrijken van de jaren zien we ook een verschuiving van de noden en verwachtingen van de leerlingen. Waar in de beginjaren er veel meer nood was aan passen en figuren als een soort basiswoordenschat, zien we de laatste jaren meer en meer de behoefte groeien om zich te verdiepen in mekaar en mekaar aan te vullen om op deze manier tot een meer organische manier van dansen te komen. Een manier van dansen die veel logischer, comfortabeler en moeitelozer overkomt en aanvoelt. (wat zeker niet wil zeggen dat dit makkelijk aan te leren is ;-) )

Een stijl van dansen en ‘abrazar’ die zich beter aanpast aan de behoeften van het moment, de danspartner en de beschikbare ruimte. Een Tangostijl die ‘ademt’ en leeft en die rekening houdt met mekaar, de muziek en de dansvloer.

Zo kregen we enkele jaren geleden de vraag van een leerling waarom sommige dansers als “goede danser” worden beschouwd en anderen bestempeld worden als “wauw!” (meestal dan nog met een dromerige blik in de ogen erbij ;-) ) De vraag die dadelijk erna volgde was dan ook: “Wat moet ik doen om ook een ‘wauw-danser’ te worden en kunnen jullie me hierbij helpen?”

We gingen bij wijze van experiment een avond aan de slag op een Toxic-Tango-Mood (een soort superlange les/practica avond met alle niveau's door mekaar) en kregen in de loop van de avond van maar liefst zes! dames de opmerking dat het een onwaarschijnlijk verschil maakte in de beleving van hun dans met hun ‘nieuwe man’!!! ZES dames die expliciet kwamen zeggen dat hun respectievelijke danspartner veranderde in een ‘wauw-partner’ in minder dan een uur tijd!!! WAT EEN RESULTAAT!!!

Wel DAT is waar we al die jaren al naar streven en wat we ook in heel de Toxic Tango filosofie en pedagogie willen steken...

DAT is waarom we een verschil maken in doelstelling tussen bv de maandagavondlessen (met Chantal & mezelf) ‘Half-gevorderden’ waarbij we figuren en basistechnieken aanreiken en anderzijds de ‘Gevorderden’ waarbij we met, vaak met de basis van de HG, aan de slag gaan om ‘te leren dansen’. Om DAT op duizend mogelijke manieren en plaatsen te gaan gebruiken. Met wisselende dynamiek en flow. Met gebruik van versieringen en accenten. Op een, schijnbaar, moeiteloze manier en vooral om alles ‘à-la-minute’ al improviserend op de dansvloer te kunnen oproepen en daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Om dat te kunnen incorporeren in nieuwe ‘gewoontes’ werken we telkens een 3 à 4-tal weken rond één en hetzelfde thema en figuur tot dit volledig bruikbaar is voor iedereen die er zich voor openstelt.

DAT is waarom we dansers proberen te motiveren om vaker te dansen. Om meer danskilometers te maken. Om bv dezelfde lessen te kunnen volgen op maandag en donderdag maar gegeven door andere leraars of soortgelijke bewegingen in een andere context te beleven vanuit een andere insteek op woensdag.

DAT is waarom we voor een bal vaak een ‘Spice-Up-Your-Tango Workshop’ of een ‘Secrets-of-Tango Workshop’ aanbieden...

DAT is waarom we iedereen motiveren om met een Superdancer abonnement MEER of zelfs ALLE LESSEN te kunnen volgen...

Om DAT te zien gebeuren en dansers zich te zien ontplooien doen we het, DAT is de reden waarom wij vinden dat www.TOXICTANGO.com een verschil kan maken. (... En voor minder gaan we niet ;-) )

Vriendelijke groeten en tot dan(s),

Callan Correo & Chantal LathuyPS: wil je graag eens proeven van de TOXIC-TANGO-aanpak? Kom dan geheel vrijblijvend een avond of les meedoen tijdens de GRATIS PROEFLESSEN

Overzicht wekelijkse lessen, workshops, vakanties, stages en bals => www.TOXICTANGO.com

PS2: Deel dit gerust met geïnteresseerden en vrienden/dansers die je kent ;-)www.TOXICTANGO.com
The best place for your passion...» nieuwsoverzicht

Met dank aan :

logo Made For You logo Ritmik logo 30cc logo Uit In Leuven logo Louis Widmer logo concrete-websolutions logo e-visible cliniclowns logo logo El Rumbo logo Melixander logo Bed & Breakfast Daniels logo Fotografie Koen Hillewaert logo Another dimension of an idea logo sweet art logo Huis van de Toekomst logo Kringwinkel