fotogalerij

titelafbeelding titelafbeelding

Nieuwsitem


  15.02.2011 5 vragen aan Callan Correo en Chantal Lathuy

Toxic Tango
10 jaar passie en gedrevenheid!


Argentijnse tango is niet meer weg te denken uit reclamespots, radio, tv en films.

Elke dag weer laten mensen zich betoveren door het flitsende benenwerk de ingehouden passie en de verleidelijke blikken.

Jong of oud, rustig of spectaculair, amateur of professioneel: tango heeft voor elk wat wils.


Toxic Tango drukte de laatste tien jaar een stevige stempel op het (inter)nationale succes van de Tango en wordt zelfs erkend door de Argentijnse overheid als belangrijk voor de verdeling en promotie van de Argentijnse cultuur en erfgoed.
Op hun palmares staan ondertussen lessen, workshops, stages en festivals in binnen- en buitenland. Zij verzorgden optredens met dansshows in de meest gerenommeerde theaterzalen waaronder BOZAR, NTG, Capitole, Vlaamse Opera, Stadsschouwburg Leuven, etc. en werkten mee aan talloze TV-programma’s waaronder thuis, Familie, Dans Mondial, Vlaanderen Vakantieland, Sterren op de dansvloer, en waren onlangs nog te zien in een reportage voor Volt. Ook in de internationale filmwereld zijn zij geen onbekenden meer door hun medewerking aan films zoals “Après moi” van de Franse regisseur Stephane Giusti en de Belgische “Tanghi Argentini” waar zij tekenden voor de choreografie en de dans en die met meer dan 38 internationale awards uitgroeide tot de meest gelauwerde film in de Belgische filmgeschiedenis. (Zij dansten zelfs op the red carpet van de Oscar uitreiking in Hollywood ter gelegenheid van de nominatie van deze laatste.) Recent waren zij te zien in de nieuwe tangolounge videoclip van “Tango without Salt” van de Zweedse platenproducent Eddie Silverton. (bekend van o.a. Phunctional Loungin en albums zoals Cafe Del Mar, Serve Chilled (Hed kandi), Ministry Of Sound en vele anderen) Op 17 november 2010 waren zij nog te zien in een reportage voor VOLT op één.
Belgisch talent gaat meer en meer over de grenzen heen en daar zijn we veel te bescheiden over. Callan Correo & Chantal Lathuy van Toxic Tango timmeren al 10 jaar aan hun passioneel exportproduct… De Argentijnse Tango!


Wat is er zo speciaal aan de Argentijnse Tango? wat zijn de eigenschappen?
Callan: We kennen allemaal wel het stereotiepe beeld van de Argentijnse tango: hoge hakken, zwoele blikken en flitsende benen maar het is veel meer dan dat. Het is een improvisatiedans pur-sang. Het rollenpatroon waar we tegenwoordig danig mee in de knoop liggen wordt weer duidelijk gesteld: de man is hoffelijk maar kordaat, de dame elegant en uiterst vrouwelijk.
Chantal: Zij geeft de man de kans om te leiden (soms een hele opdracht!), maar dit neemt niet weg dat de dame geen initiatief mag nemen, het blijft een spel van geven en nemen, uitdagen en uitgedaagd worden, leiden en verleiden… Het leuke eraan is dat het niet louter een dans is maar dat er een (h)echte cultuur, etikette en geschiedenis achter zit.

Wie komt er bij jullie tangodansen?
Chantal: Iedereen, jong en oud, tango is de laatste tijd weer superhip & trendy. We proberen steeds een evenwicht te vinden tussen de klassieke tangos en de nieuwe hedendaagse zoals Gotan project en Bajofondo en proberen altijd net dat beetje meer aan te bieden, zoals bij onze themanamiddagen en oefenavonden. Daarmee trachten we steeds een zo breed mogelijk publiek aan te spreken en te motiveren om mee te doen.
Callan: Zo waren we in november vorig jaar nog in Tanger voor de première van onze nieuwste tangoshow, en hoewel we toch een beetje angst hadden voor de reactie van het, overwegend moslim, publiek, kregen we ook daar niets dan positieve reacties en waren de mensen spontaan gewonnen voor de hele sfeer van de Argentijnse Tango.

Wanneer je op jullie website kijkt zie je dat jullie heel veel organiseren... Van lessen, workshops, dansnamiddagen, theatershows met jullie eigen dansgezelschap tot heuse tangovakanties en zelfs een tangocruise... Van waar die drijfveer om al die activiteiten te plannen?
Callan: Ik ben choreograaf, dansleraar en vooral Tanguero in hart en nieren. Na mijn studies in Buenos Aires en wat omzwervingen in de wereld van de dans ontmoette ik Chantal Lathuy en samen hebben we met onze vereniging Toxic Tango ondertussen al meer dan 10 jaar Argentijnse Tango op de teller staan. Door de jaren heen kregen we een hechte groep van leden en medewerkers die steeds te vinden zijn voor een nieuwe ontdekking. Dit werkt inspirerend voor iedereen en prikkelt de creativiteit waardoor je steeds weer aan iets nieuws begint. En na al die jaren vind ik het trouwens nog steeds fantastisch om iemand te zien opgaan in een passie die langzaam maar zeker een levensstijl wordt.

Heb je nog een tip voor beginnende Tangodansers?
Chantal: Misschien vooral voor de vrouwen. Breng je danspartner gewoon mee naar een proefles zonder hem te vertellen waarover het gaat. Mannen komen vaak de eerste les zonder veel motivatie of om hun partner een plezier te doen maar vinden al snel hun gading in de tango en weten dan van geen stoppen meer.

Wat brengt de toekomst voor jullie en Toxic Tango?
Naar aanleiding van een aanvraag 2 jaar geleden om samen te werken met Eva Longoria voor Desperate Housewives, die we met spijt in het hart moesten weigeren wegens tijdsgebrek, investeren we veel in de vorming van een team van eigen tangodocenten en dansers om terug tijd en ruimte te maken voor groei en nieuwe projecten. Met dit team zitten we sindsdien in een creatieve stroomversnelling en gaan we volop voor onze slogan “intoxicating the world…” Hopelijk kunnen we dit nog vele jaren blijven doen en nog veel mensen begeesteren met deze sensuele dans.


PRAKTISCH
Wil jij Argentijnse Tango ook eens proberen? 
Kom vrijblijvend meedoen en laat je verleiden! Je bent hartelijk welkom tijdens de proeflessen van Toxic Tango.
Meer info: www.toxictango.com


* artikels in "KOOK-magazine" Februari van SPAR en "Uit In Leuven" januari 2011» nieuwsoverzicht

Met dank aan :

logo Made For You logo Ritmik logo 30cc logo Uit In Leuven logo Louis Widmer logo concrete-websolutions logo e-visible cliniclowns logo logo El Rumbo logo Melixander logo Bed & Breakfast Daniels logo Fotografie Koen Hillewaert logo Another dimension of an idea logo sweet art logo Huis van de Toekomst logo Kringwinkel